Управление на проекти обучение и курс

Управление на проекти с обучение и курс от най-съвременните източници, които предлагат истинско познание и умения е предизвикателство.

Проджект Мениджмънт Академия PMA.bg обаче промени изцяло облика на днешното онлайн обучение в България като създаде уникален курс и програма.

Препоръчваме ви да разгледате веднага онлайн курса и обучението по управление на проекти на Академията, за да придобиете представа за обхвата, темите и иновативния подход към обучение. Той е насочен както към съвсем начинаещи, така и за напреднали професионалисти в сферата на управление на проекти и има за цел да създаде от вас истински лидери.

Управление на проекти обучение от PMA.bg

Да се превърнете в истински проджект мениджър и стабилен ръководител с лидерски качества, които ще бъде пример за всички, вече е лесно постижимо за всички в България.

Форматът на обучение по управление на проекти

Форматът на обучение, които PMA.bg създаде е уникален е насочен към всички днес в съвременния динамичен свят. Учите само и единствено в свободното за вас време. Курсът има продължителност точно толкова време, колкото вие решите. Обучението се провежда изцяло дистанционно. Нямате никакви срокове и дати на започване или завършване на вашият курс по управление на проекти.

Това е въпрос, които много хора задават, но отговорът винаги е един и същ. Програмата наистина е иновативна и модерна. Създадена е по уникални Американски модели на обучение от днешното образование, което е насочено силно към практиката.

Обучението по управление на проектите с изцяло онлайн и дистанционен курс

Не е нужно да пътувате, да присъствате на лекции, събирания или групови посещения в някоя обучителна зала. Целият курс се провежда в специално програмирана онлайн платформа, която е изключително лесна и удобна.

Към всяка тема и модул от обучението си, имате домашно (практическо задание), което трябва да направите. По този начин ще придобиете много опит и реална практика в материята по управление на проекти. Всяко ваше домашно ще бъде преглеждано от ментор, който не само ще го оцени, но и ще ви върне отговор. Тази обратна връзка е безценна за вас.

Ще научите много неща не само от модулите и информацията, но и чрез комуникацията си с ментора ви. Можете да дискусирате с него важни въпроси или информация, която не разбирате в началото.

Темите в този курс

Управлението на проекти е обширна практика, която включва в него различни теми за управление на проекти. Тези теми са важни за разбиране и като цяло научавате повече за тях с опит. Има определени теми, които са по-сложни от други. Диапазонът от покриване на типа проект, който предприемате, до различните специфични области на управление на самия проект.

Agile управление на проекти

Гъвкавата методология не е само един метод. Пример за гъвкава методология в управлението на проекти е Scrum или Kanban, за да назовем само две, които Sinnaps прилага. Проектите са сложни и днес, повече от всякога, са посрещнати с несигурност и непредсказуемост. Процесът на гъвкава методология се стреми да отговори на тези несигурности чрез постепенни, итеративни работни каданси и емпирична обратна връзка.

Гъвкавата работна методология или „движението“ позволява на ръководителите на проекти и други заинтересовани страни да оценят и проучат посоката на проекта през жизнения му цикъл. Спринтове или итерации са редовни и последователни, които позволяват модел за постоянен растеж, който членовете на екипа следват. В края на всеки спринт или итерация се изисква екипът на проекта да постигне резултати при придвижването на проекта.

Вижте презентационната статия за обучение по управление на проекти от PMA представена в сайта на Productima.

Управление на промените (Change Management)

Промяната е постоянна и вие, екипът на проекта ще се сблъскате с много от тях през целия жизнен цикъл на проекта. Поради тази причина управлението на промените е една от най-важните теми за управление на проекти, които трябва да бъдат обхванати. Управлението на промените може да се реализира по няколко начина.

Когато се занимавате с управление на обхвата, е важно да очертаете процедурата за това как ще се справят промените. Това увеличава информираността на членовете на екипа и служи като подготовка за всякакви потенциални промени, които ще настъпят в проекта.

Провеждането на редовни срещи и наличието на ефективна система за комуникация като стената на проекта или функциите на живо в позволява всякакви проблеми да се решават от източника. Потенциалните затруднения, които са подчертани по протежение на потока на Gantt графиката, също служат като ефективни техники за управление на промените

Мениджмънт на ресурсите в проекта

Ресурсите са ключови за завършването на проект, независимо дали са човешки или финансови. Важно е да планирате тези ресурси внимателно и съобразно нуждите на вашия конкретен проект и да ги наблюдавате ефективно, докато проектът се изпълнява.

Заинтересованите страни (Stakeholders Management)

В рамките на един проект често има различни страни, които са засегнати от неговия резултат. Заинтересованите страни могат да включват ръководителя на проекта, клиента, инвеститорите, екипа на проекта и всеки друг, който участва. Наред с другите теми за управление на проекти може да се забравя или да се обръща по-малко внимание, но е много важно. Управлението на заинтересованите страни по същество се отнася до управлението на взаимоотношенията и участието.

От страна на клиента, например, те биха искали да бъдат в кръга за това какво се случва в проекта и как протича. Ефективен начин за това е чрез използване на доклади за напредъка, които могат да се дават на клиента или чрез редовни срещи за актуализиране и чрез силно включване в дефиницията на обхвата. След като има консенсус за това какво се случва и как, проектът ще протича по-гладко.

Всички теми за управление на проекти са съобразени с дейността по управление на проекти. Независимо дали говорите за самите хора, процеси или дейности. Важно е да разберете различните части на управлението на проекти и да ги използвате в полза на вашия проект. Антон Радев публикува статията си Управление на проекти с обучение без учебник, в която разказва много добре инициативата и мисията на Академията. Препоръчваме да разгледате и нея.

Лидерство и постигане на резултати

Мениджърът на проекти често е посочен като лидер на проекта, който насочва екипа към успех. Лидерите имат различни стилове и поради тази причина лидерството е една от най-интересните теми в този курс за управление на проекти. Вашият стил на лидерство зависи от вашата собствена личност, вида на проекта, който предприемате и възможностите на вашия проектен екип.

Като цяло е важно да практикувате ефективни комуникационни умения, подпомагани от комуникационните инструменти, да бъдете ентусиазирани с вашия екип и да използвате инструментите за управление на проекти, за да наблюдавате и контролирате внимателно проекта.

И още много много теми, които са специално създадени, за да ви направят истински проджект мениджър и лидер в организацията ви.

7 Replies to “Управление на проекти обучение и курс”

  1. Едно важно допълнение относно таксата на обучение, е че цената до края на 2019 година е изключително достъпна за всички, които желаят да поемат по този професионален път. Регистрираните потребители за момента получават и допълнителен промо код за още намаление от цената на курса. Побързайте!

  2. Здравейте! За да се запиша за този курс какво точно ще ми е нужно? Може ли малко детайли? Предполагам се заплаща само таксата за обучение и това е всичко? Трябва ли да закупя някакъв допълнителен учебник по управление на проекти, материали или лекции или нещо друго? Благодаря много! Поздрави! Елена

  3. Здравейте! Разбрах че курсът по управление на проекти на PMA приема Промо кодове за намаление от цената. Любопитсвам дали някой може да сподели своя код. Много ще съм благодарна! Доколкото знам, кодовете нямат ограничение за това колко пъти са използвани. Няма как да се ощетите.

  4. Здравейте! Видях този курс и е други сайтове, но не разбрах това обучение на какъв език е, къде точно се провежда и колко струва точно в момента. В София ли е и дали е IT курс по управление на проекти

Коментарите са изключени.